IT-outsourcing er vigtig for danske SMV’er | Bondstate

Det kan være dyrt for mindre virksomheder at have intern IT-konsulent. Læs om fordele ved at outsource IT til udlandet.

IT-outsourcing til udlandet er en vigtig mulighed for danske virksomheder

IT- og softwareudvikling kan være en stor mundfuld for mange små og mellemstore virksomheder, og i de fleste tilfælde har man som virksomhedsejerikke råd til at have en IT-udvikler siddende internt i virksomheden. Der er en stor økonomisk binding i softwareudvikling, og det er uundgåeligt, at den binding vil få konsekvenser og give udfordringer for din forretningsudvikling.

For rigtig mange danske virksomheder er det ikke en mulighed at ansætte en dansk IT-udvikler – både fordi de er svære at rekruttere, de er svære at fastholde, og ikke mindst er det svært for virksomheder at finde plads i budgettet til at betale den forventede løn til danske IT-udviklere.

Men der er heldigvis mulighed for at komme disse udfordringer til livs. Ved at outsource IT får små og mellemstore virksomheder både en billigere, men også en mere tilpasset løsning. Her på siden kan du læse om, hvad IT-outsourcing kan gøre for din forretning.

Hvad er IT-outsourcing?

IT-outsourcing er en forretningspraksis, hvor man brugereksterne udbydere til at håndtere ens IT-funktioner, for eksempelsoftwareudvikling, IT-infrastruktur og softwaresupport. Med lidt mereforenklede ord kan man sige, at IT-outsourcing betyder, at din virksomhed får alt, hvad der indebærer IT, lavet i andre lande end i Danmark.

Man kan outsource rigtig mange forskelligeforretningspraksisser, men især IT-outsourcing er populær for danskevirksomheder, og det er der nogle helt særlige grunde til: ikke nok med, at din virksomhed ofte får adgang til bedre færdigheder i udlandet, så kan de også få det til en langt billigere pris. Virksomheder i Danmark outsourcer også data, fordi det er billigere at indgå en kontrakt med en tredjepart end at købe og vedligeholdeegne datalagringsenheder og -faciliteter.

Hvad er fordelene ved at outsource IT til udlandet?

Der findes rigtig mange fordele ved at outsource IT til eksterne leverandører. Vi er allerede kommet ind på et par af dem, men her vilvi løfte sløret for, hvilke fordele du ellers kan få ved outsourcing af IT:

·     Du får en høj datasikkerhed og en stabilIT-drift.
Du og din IT-afdeling slipper for at have problemer med den daglige drift som eksempelvis opdateringer og installationer. Din eksterneleverandør af IT-services vil også sørge for, at du slipper for at skulleforetage dig noget, hvis der opstår en uforudsigelig fejl med din IT, der gør,at noget af din software eller hardware bryder sammen.

 

·     Du får adgang til den bedste og nyeste teknologi.
Vi lever i en højteknologisk og digital verden, og vi ved alle sammen, at udviklingen inden for teknologi og digitalisering nærmest bevæger sig med lysets hast. Dermed vil der også være en masse teknologi og software, som hurtigt bliver forældet. Specielt hvis du er en lille eller en nystartetvirksomhed, kan det være uoverskueligt at holde sig ajourført med, hvad der sker i den teknologiske verden. Når du outsourcer din IT til udlandet, får du adgang til et hold af dygtige specialister, som hele tiden er up to date med alle de nye IT-løsninger.

 

·     IT-outsourcing er ikke bare én løsning.
Ja, det kræver måske lige en forklaring. Men når du vælger at outsource din IT til udlandet, er der tonsvis af muligheder for, hvordan du kan gøre det. Der er et kæmpe medarbejderpotentiale i udlandet, og i stedet for one-fits-all-tilgangen, som du ofte får i rekrutteringen af en udvikler i Danmark, kan du med en relativ beskeden indsats få skræddersyet en løsning, der matcher din virksomhedlangt bedre. Det er en nødvendig forudsætning for, at du som leder kan være med i den teknologiske udvikling.

 

·      Du har mulighed for at opskalere din virksomhed hurtigt.
Det kan især værefordelagtigt for dig, der har en lille eller en nystartet virksomhed. Der er ofte gode chancer for, at din omsætning inden for kort tid fordobles, eller at du lige pludselig får dobbelt så mange kundehenvendelser. Ved at outsource dinIT til udlandet har du let ved at opskalere din forretning, fordi du netop ikkeskal til at bruge tid på at håndtere din softwareudvikling og din IT-infrastruktur.

Er der udfordringer ved at outsource IT til udlandet?

Vi må også være ærlige, for der kan opstå få udfordringer ved at outsource IT til udlandet. Men i langt de fleste tilfælde er det udfordringer, som man kan planlægge sig ud af. Og så vil de blive helt overskygget af demange fordele, der findes ved IT-outsourcing.

Hvis du outsourcer din IT til lande som Kina, Sydkorea ellerIndien, kan der være en risiko for, at tidsforskellen giver problemer. I værstefald kan det hæmme kommunikationsflowet mellem dig og din IT-leverandør.Derudover kan den lange afstand også skabe problemer og kan gøre en eventuelforretningsrejse til en dyr og trættende oplevelse. I den højteknologiskeverden, som vi lever i, er der heldigvis et utal af muligheder for at gøre op med disse udfordringer. Det bliver slet ikke nødvendigt med en forretningsrejse, fordi næsten alt kan klares over platforme som Skype, GoogleHangout, Zoom og Microsoft Teams.

Hvad koster det at outsource IT til udlandet?

Som du sikkert har læst flere gange i dette indlæg, så er der ofte mange penge at spare ved at outsource sin IT til udlandet. Det kan være svært at give et helt konkret svar på det, hvis man ikke kenderløsningsmodellen og placeringen for den pågældende outsourcing af IT, for der er en del faktorer, der spiller ind. Rigtig mange fokuserer udelukkende på, hvad timeprisen for IT-outsourcing er, og det bør man ikke gøre. Den kan nemligsvinge meget, alt efter udbud og efterspørgsel. Blandt de vigtigste faktorer er:

·     Geografien på den IT-virksomhed, som du vil outsource til.

 

·     Erfaring. Generelt vil de flestevirksomheder efterspørge IT-udviklere, der har årelange erfaringer inden forIT. Men det er helt klart en misforståelse, for man bør afpasse behovet af medarbejdere i forhold til den enkelte opgave og ikke mindst den opgaves sværhedsgrad.

 

·     Adgang til fremtidige ressourcer. En fejl, som virksomheder ofte begår, er at placere sig i lande, hvor der er for få fremtidsmuligheder. Det kan for eksempel være i lande, hvor der ikkeudvikles eller uddannes særligt mange IT-udviklere om året. Derfor bør man altid gå efter lande, hvor der er muligheder både nu og i fremtiden, selvom det måske betyder, at der er mere konkurrence i det pågældende land. For jo større efterspørgslen er, jo mere regulerer uddannelsesstederne sig, så de lukker flere folk ind på IT- og softwarerelaterede uddannelser.

 

·      Glem den direkte timepris, og arbejd i stedet med en reel produktiv timepris, hvor alle omkostninger indgår, og hold den op mod en tilsvarende time hos enIT-konsulent i Danmark. Først her kan du sammenligne priserne og regne ud, hvormeget du sparer ved at outsource din IT til udlandet.

Har du brug for hjælp?

Overvejer du at outsource din IT til udlandet? Hos Bondstate hjælper vi flere danske virksomheder med at finde et billigere alternativ tilIT-løsninger i Indien. Med Bondstate får du dine egne softwareudviklere, der fungerer ligesom alle andre ansatte på daglig basis – fuldtid og fast.

Kontakt os for at høre mere.

Nathan Harper

Co-founder & COO

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit amet quis enim purus mattis nec dictum lacus, ornare in est fringilla tristique sem sed orci ut ut sem.